Reklama
 
Blog | Jaroslav Pašmik

Holub na dálkové ovládání aneb děsivé vítězství socialismu

Už dlouho mě zpráva z vědeckého světa nevyděsila tak silně: Vědečtí komsomolci z Číny „vyrobili“ holuba-kyborga, kterého lze ovládat vysílačkou jako letecký model. Tahle vědecká práce odhaluje „vítězství socialismu“ v celé jeho hrůze.

Dohnat a předehnat! Tak znělo heslo Sovětského svazu, které mu mělo dodat odvahu v závodech s kapitalistickým Západem. Jak to dopadlo všichni víme. V Číně si toho ještě nestačili všimnout. Asi proto tam stále budují socialismus a snaží se s ním zvítězit nad celým světem.  

Jak takové závody vypadají ukazuje v praxi snaha vědeckého týmu z centra robotiky shandongské technické university. Vítězství socialismu se podle nich dosáhne následovně:  

Vezmete holuba, upnete ho do svěráku a otevřete jeho lebku. Do mozku ubohého ptáka zasadíte elektrody. Pokud opeřenec operaci přežije, elektrody aktivujete na dálku pomocí počítače. Pták prý potom lítá podle vámi zadaných impulsů tu vlevo, tu vpravo.  

Reklama

„Je to první úspěšný experiment svého druhu na světě,“ jásá v čínském režimním plátku šéf vědeckého týmu Su Čuecheng. Bravo! Jak skvělé! Zbývá už jen krůček k tomu, vyrobit první prototyp elektrod pro lidskou rasu. Ale je to vlastně potřeba? V Číně určitě ne. Tam stačí na zpracování obyvatelstva armáda a propaganda. Nepřipravují Číňané nový vynález spíš pro nás?  

Ale možná, že těm rudým zrůdám křivdím. Třeba jim nejde o lidskou rasu. Třeba jen vědci dostali úkol z pekingského centra, aby připravili letku holubic míru na zahajovací ceremoniál olympijských her, na které se v Číně už všichni těší. To by přece nešlo, aby si ty holubice lítali jen tak mýrnix týrnix. Alespoň v socialistické Číně určitě ne!

 ————————— 

Více viz: http://english.people.com.cn/200702/27/eng20070227_352761.html